31 mars 2010

Alla goda ting är två

i alla fall om det är ärmar det gäller. Jag är ganska van vid att sticka tre ärmar även om jag som de flesta endast har två armar, men det brukar alltid hända något oförutsett.
Har nu stickat två ärmar till Brea och båda verkar faktiskt OK. De ser dessutom ganska lika ut trots att mina anteckningar var minst sagt knapphändiga. Ikväll är det sytajm:-(

30 mars 2010

Karamelliga vårfärger

Jag känner mig alltid lika nöjd när jag hängt upp mitt nyfärgade garn och kan njuta av färgerna.
Idag har jag verkligen frossat i färg:-).

29 mars 2010

Jag litar inte på våren

så jag har påbörjat ett par kärleksvantar till.
Denna gång i lite lugnare färgställning. Det är bla rester efter denna väst.

28 mars 2010

Tulpaner för 1000

1000, ja visst är det fantastiskt, hela 1000 bidrag har vidarebefordrats med hjälp av Hjälpstickan till Stadsmissionen. Jag är så glad över att kunna vara en liten länk som inlämningsställe i detta fantastiska arbete för de hemlösa som Ulrica och alla hjälpstickare gör. Tack fantastickiga Ulrica för de vackra tulpanerna, de lyser verkligen upp i det gråa vädret.

Välbesökt stickcafé

Varje gång jag har stickcafé önskar jag att butikslokalen vore större så att alla verkligen skulle få plats.
Jag blir så glad av att så många rara och entusiastiska stickare kommer och stickar, det är SÅ roligt och inspirerande.
Samtidigt känns det tråkigt att inte riktigt alla får plats och att det blir lite trångt, men finns det hjärterum finns det väl plats för en sticksugen till:-).
Igår var det som alltid många spännande projekt på gång och en hel del fina färdigstickade plagg & sjalar att titta på.

26 mars 2010

Tvåändsstickning i bomull

Tvåändsstickning görs vanligen i ull men det finns en del brudvantar stickade i bomull. Brud är väl kanske inte det första man tänker på när man ser min provstickning i Muskat.
Det funkar faktsikt bra att tvåändsticka i det S-tvinnade garnet då det tvinnar ihop sig (annars hade det blivit hopplöst då Muskat som många bomullsgarn består av många tunna sammantvinnade trådar), men när man drar fingret över det stickade materialet kan man känna hur maskorna ligger som takpannor.

25 mars 2010

Näverstickning

Samma beskrivning men så olika effekt beroende på garn- och färgval!

Vi hade så trevligt på näverstickningskursen i går kväll och jag tror att några blev helt bitna av denna roliga men lite pilliga teknik. Vissa verkar har stickat hela natten:-). Då det är många som velat gå kursen bestämde Helene och jag att det blir ett kurstillfälle till den 21/4.

24 mars 2010

Uppvärmining

Det var ju ett tag sedan jag stickade näverstickning så jag tyckte det var på sin plats att öva lite innan kvällen ifall Helene behöver hjälp. Det funkar bra, händerna minns till och med hur man stickar från vänster till höger:-).
Mönstret är Dianna (Ravelrylänk) och garnet är Kureyon sock, stickor 4mm.

23 mars 2010

Att sy i ärmar är inte kul!

Det tog en hel kväll, men nu är 1:a ärmen i. Tycker att det oftast är svårt att sy i en ärm med ärmkulle (vilket jag trivs bäst i) är svårt, men att garnet är mjukt och stretchigt ställde till extra besvär.
Nu är det bara att sticka och sy i ärm nummer 2 på samma sätt, inser att mina anteckningar, som oftast, inte fyller alla behov:-I.

22 mars 2010

Gör om, gör rätt

Trots alla stickmarkörer (eller på grund av?) kom jag helt fel i starten av min Baby cables and big ones too och ju mer jag försökte fixa till det ju värre blev det.
Det var bara att repa upp och börja om från början. Till och med stickpåsen ler "lätt" hånfullt.

21 mars 2010

Inspirerad

Är härligt trött och lycklig efter en tvåändsstickningshelg på HV.
Vi har ägnat oss åt flerfärgsstickning och tekniken medger flera möjliga sätt med olika resultat och olika mängd trassel. Detta är något man måste öva för visst blir man sugen på att sticka sig ett par ärmar inspirerad av en Gagnefjacka lånad från Skansens klädkammare.
Har så mänga idéer att huvudet bara surrar, men mycket och låååångsam provstickning är ett måste.
Var innan helgen helt övertygad om att jag skulle sticka ett par vita ärmar med krus inspirerad av Karins (kika på bilden under länkar), men nu vet jag inte alls...

20 mars 2010

Oväntad effekt

Har börjat sticka socka nummer två till KM, stickar parallellt så att jag kan göra sockorna så långa garnet räcker till.
Blev lite förvånad när jag såg hur olika de blev, men det är en del av charmen/spänningen med handfärgat garn även om jag inte sett just denna effekt tidigare. Tycker att mönstret som bildas av garnets "poolning" (vad heter det på svenska?) blir jätteläckert.

19 mars 2010

Fårmatta

Fåren gillar mattan fast den inte är av ull, eller kanske just därför?

18 mars 2010

Anmäld!

Nu har jag anmält mig till årets stickstämma och hoppas bara på att jag få gå de kurser jag önskar. Det fanns mycket att välja på, så det var inte helt lätt:-)

17 mars 2010

Markerat

När man startar en "Baby Cables and Big Ones Too" (Ravelry-länk) behöver man 14! stickmarkörer, det känns nästan som om det är fler markörer än maskor.
Garnet jag stickar i är Silkbloom, och jag hoppas att flätorna kommer att synas trots den mörklila färgen.

16 mars 2010

Grovarbete

Det är lite tungt att virka i FROSTAs trikåtrasor, men fint blir det.
Det gäller att inte bli allt för energisk och bara virka lite då & då.

15 mars 2010

Passar/passar inte

Första ärmen till Brea är färdigstickad.
Är inte helt övertygad om att den kommer att passa i ärmhålet, det blir nog bäst att provsy innan jag stickar nummer två.

14 mars 2010

S eller Z är frågan

Det diskuteras en hel del om man verkligen måste använda Z-tvinnat garn när man tvåändsstickar eller om det går bra med S-tvinnat också. På tvåändsstickningskursen på HV har vi fått som uppgift att provsticka båda varianterna och jämföra resultatet. Dessutom skall vi prova olika sätt att lägga och plocka garnet.
Det känns mycket avigt att göra på ett sätt som man inte är van vid och stickningen tar om möjligt ännu längre tid än att göra på det sätt som känns invant. Jag tycker inte att det går att se så stor skillnad på de olika proverna än även om garnerna beter sig olika, men det kanske händer när man tvättar dem...det får vara moroten för att göra klart.

13 mars 2010

sammanvirkning pågår

Har börjat sammanfoga rutorna till kjolen fast alla inte är klara än...så att jag inte "fastnar" med en massa lösa lappar. Det är ju själva rutvirkningen som är roligast, sedan hoppas jag att trådarna på något sätt fäster sig själva.
Att forska fram ett självfästande garn skulle väl inte ge Nobelpris, men jag tror att det är många i stick- & virkvärlden som skulle uppskatta det;-).

12 mars 2010

Formövning

Vi fick göra två formövningar i onsdags.
Skall bli spännande att se hur det ser ut när det blir stickat istället.

11 mars 2010

Solskensblommor

har jag fått från flera håll:-). Tack alla! Jag är jätteglad och solsken är precis vad som behövs just nu och det finns hopp...det märks att det blir ljusare och ljusare för varje dag.
Vill ge solskensblomman vidare till alla som läser detta! Vårda den väl och njut av solen!

9 mars 2010

Skoldax igen

En månad går fort...imorgon är det dags att åka till Västerberga igen. Det är ett sant nöje att göra "läxan" även om jag inte hinner sticka alla varianter som jag vill.
Titta vad fint solen lyser på mina provlappar:-)

8 mars 2010

Och nu med framstycke

Vasaloppet medgav en del härlig sticktid även om jag fick gå emellan med lite bokslutsarbete.
Som vanligt var det svårt att få ihop flätorna snyggt på axeln, särskilt som axeln är lutande för snyggare passform.
Med gott om tålamod, förkortade varv, hopfogning med maskstygn och en del omstickande blev det såhär.

6 mars 2010

Härligt flätprojekt

Jag fortsätter att dyka i mina WIPpåsar fast OS för länge sedan är över.
Bakstycket på Brea är snart klart. Den vakne ser att jag plockat flätan från en annan modell i samma häfte, Deirdre.
Flätan är så vacker, men lite klurig - det måste vara någon underlighet i mönstret för jag får problem på samma ställe varje gång...eller så misstolkar jag instruktionen.

4 mars 2010

Sockor till min käresta

KM tycker att det allt för sällan jag stickar till honom, men nu blir det i alla fall ett par sockor. Garnet som heter Merisock, valde han själv när vi var i Orlando.
Nu undrar han försynt allt som oftast varför jag inte bara stickar på dem, men det gör jag på pendeltåget. Sockstickning är den perfekta pendeltågsstickningen.

3 mars 2010

Läckra bilder

När butiken fyllde år fick jag så vackra tulpaner på lök, innan de var på väg ut tog KM dessa läckra bilder.

Lite sent

men nu har jag fått min sista medalj i årets OS:-)

2 mars 2010

Mer färdigt

Kom så i gasen av allt OS-stickande att även Garnstudiovästen blev klar i bara farten. Det känns bra att beta av några av de WIP/UFO'n som ligger, men trots min djupdykning ser påsarna lika fulla ut som innan OS även om jag inte påbörjat något nytt (eller har jag det utan att märka det?).

1 mars 2010

Älsklingsvantar

Mina välanvända (största (enda?) fördelen med kallt väder) kärleksvantar har nu fått en beskrivning.
Finns i butiken.