31 aug. 2008

ECOlogisk omlott

Detta skall bli en omlottkofta i Marks & Kattens multifärgade ECOull. Stickar med flera nystan för att ränderna inte skall bli för smala.

30 aug. 2008

Tarm eller arm

I början av sommaren tog jag fram min Cabled Riding Jacket och påbörjade första ärmen bara för att få prova mina nya räfflade flätstickor i trä från KnitPicks. Av någon anledning kom jag inte så långt...och det var inte flätstickans fel för den funkade perfekt.
När jag tog fram arbetet igen insåg jag att mina försök, att enligt beskrivningen, sticka lutande flätor gav ett oerhört fult slutresultat (och inte lutar det speciellt heller). Efter att jag diskuterat beskrivningen med stickvännen T, som redan stickat detta plagg (med lutande flätor på ärmen), kom jag fram till att sticka raka flätor och blev mycket snyggare (eller helt OK i alla fall).
Däremot ser ärmen mycket tarmig ut utan fyllning,
men blir mycket bättre med arm i...antar att blockningen kommer att göra jobbet (detsamma gäller "kroppen" också).

29 aug. 2008

Välgörande stickning

De första välgörande plaggen till Hjälpstickan har idag anlänt i butiken.
Kunde inte låta bli att kika i påsen;-).

Mer orange

När jag såg den orange färgen på "Heavens Hand" kände jag att jag bara måste.... Färgen är kanske lite stark för ett helt plagg (på mej som egentligen inte är orange i alla fall) så det får räcka med en variant av Glampyer's "Boobholder".

28 aug. 2008

Det brinner i buskarna

Mina Hand Charmers, augustimönster i Stickameras pulsklubb, är klara. De ser verkligen eldiga och härliga ut.
För att få randningen att stämma gjorde jag dem i rapport smalare, så de blev ganska tighta.
Man kan använda dem utochin också.

27 aug. 2008

Svåra beslut

När jag fick Kureyon sock i min hand uppstod omedelbar kärlek och jag kände att jag absolut måste sticka något i garnet. Efter många timmar på Ravelry (det blir lätt det) hittade jag Ziggy som måste vara det ultimata sockmönstret för detta garn!
Problemet är bara..vilken färg skall jag välja? Funderar och funderar men kommer inte till beslut....

Såhär blev det


26 aug. 2008

Det ser lovande ut...

Har tvättat linkoftan och blockning pågår, man kan inte tro att det är samma projekt!
Ärmarna är inte vridna längre och resten ser ut som förväntat. Jag ser fram emot att den torkar så att jag kan prova (och se om den passar)... inget är som väntans tider.

25 aug. 2008

Underlig modell?

Lila linkoftan är färdigstickad. Modellen ser absurt underlig ut. Hoppas starkt (läs förtvivlat) på att tvätt och blockning ger förväntad (beräknad efter provlappar) effekt. Håll tummarna!

24 aug. 2008

Bazaar

Har tillbringat en helt underbar sensommardag på Skansen. Det var mångkulturell Bazaar och bland blingblinget hittade vi
Triinu som vsade upp och sålde sina fantastiska spetsstickade sjalar och
Hadla med massor av ljuvligt doftande islandsull.
Givetvis hann vi med fika/stickpaus, men så många djur han vi inte se, dessa blev i alla fall mina favoriter:

23 aug. 2008

Snygga sockor

Min första Salto blev klar för ett bra tag sedan, men nu är båda färdigstickade. Roliga att sticka (jag gillar flätor) och snyggt mönster med fina detaljer! Detta är ett av de läckrare sockmönster jag sett.

22 aug. 2008

När nöden är som störst är internet som närmast

Även om man tillbringar största delen av sin vakna tid i en garnbutik (och har en hel del härvor hemma) kan man hamna i garnnöd;-)
Har "vunnit" (kändes mer som att shoppa, men vad spelar det för roll) 3 härvor Lornas Lace på ebay och kan fortsätta min Jeanie! Färgbadet är ifos inte detsamma, härvorna är nog något ljusare än det garn jag har sedan tidigare, men jag tror inte att det gör något.

OS 2008 dag 14

I mååål!
Nu kan hösten komma!

21 aug. 2008

Misslyckat försök

Trots att vi nålat, mätt, provat och diskuterat konstruktion så gick det inte så bra...
Här är en femkant är ersatt med en fyrkant. Det ser ganska OK ut även om fyrkanten blir lite toppig (men det kan nog fixas till ganska lätt).




Ännu en fyrkant är stickad, men nu börjar det se riktigt knöligt ut. Dessutom verkar nederkanten på ryggen bli väl smal.




Ärmen är påbörjad och det börjar likna ny katastrof, passformen är kanske tom sämre än när jag började om. Nu åker projektet ner i påsen igen och får bida sin tid tills det dyker upp en ny lösning. Det lutar nog mot att repa upp och göra något helt annat.

OS 2008 dag 13

Trådar fästade, knappar isydda och "blockning" pågår. Nu ser jag bara fram emot att den är så torr att jag kan prova!
Tack för alla rara kommentarer, med detta fantastiska garn går det ju inte att misslyckas. Jag har nästan två härvor kvar, undrar vad de skall bli?

20 aug. 2008

OS 2008 dag 12

Färdigstickad! När man stickar på detta sätt, raglan uppifrån och ner, är det ingen montering...bara att fästa trådar (och så "blockning" förstås).

19 aug. 2008

OS 2008 dag 11

Båda ärmarna ärt klara och passformen är godkänd.

18 aug. 2008

1 klar & ½ kvar

Har stickat vidare på mina Hand Charmers. Tycker att idén är urkul och om inte annat är det en fantastisk övning i all göra snygga knapphål (envarvsvarianten).

OS 2008 dag 10

Ärm 2 är nästan klar, tidplanen verkar hålla!

17 aug. 2008

Utan stickning!

Det är inte lätt att känna igen mig utan stickning, fast jag undrar om det inte låg en liten sockstickning i ryggan ändå (bara utifall).

OS 2008 dag 9

Gårdagen var ingen stor OS dag för undertecknad. Ärm 2 är i alla fall påbörjad, men jag funderar på om jag skall ta bort en bit då det blir ett långt mörkt avsnitt...

16 aug. 2008

OS 2008 dag 8

Första ärmen är färdigstickad.

15 aug. 2008

Mer krulligt garn

Som jag skrivit tidigare har även min Cabled Bolero obefintlig passform. Tittar man på Ravelry är det inte många som är nöjda med passformen på detta plagg (och det finns ändå 74! färdigstickade), sitter det OK är modellen omgjord. Igår kväll fick jag hjälp av kära stickvännen A att prova och nåla, prova och nåla igen, och igen.
Till sist kom vi fram till att det BORDE bli bra om ärmarna och två pentagoner (på var sida) görs om till kvadrater istället (då försvinner området som är markerat med säkerhetsnålar på bild 1), dessutom tillkommer en söm (bild 2).
Ena sidan är nu upprepad för omstickning, när det är gjort är det dags för ny provning och nya beslut.

OS 2008 dag 7

För att få prova mina nya strumpstickor i Harmony wood har jag börjat på ena ärmen. Stickorna är givetvis ursköna. Tror att jag stickar ärmarna först och gör kroppen klar sedan med resten av garnet - den får bli så lång som den blir. Rättar mao munnen efter matsäcken.

14 aug. 2008

Färgglädje

Nyfärgade sjal- och sockgarner.

OS 2008 dag 6

Midjan är nådd och efter ett par varv rakt blir det till att öka antalet maskor igen. Har lite garn kvar på min tredje härva och är nu mindre orolig och tror att garnet kommer att räcka.

13 aug. 2008

OS 2008 dag 5

Nu börjar det bli dags att ta in för lilla midjan...

Stockholm Knitters

Bästa sättet att sticka är att sticka tillsammans! Tisdagar träffas Stockholm Knitters på Hurtigs Konditori och då är det garanterat trevligt och många stickningar att inspireras av.

12 aug. 2008

Ofokuserad?

Har lite svårt att fokusera enbart på en stickning åt gången så det blir några varv här och där på olika andra projekt också. På linkoftan har det gått så bra att ytterligare en ärm är klar. Nu är det "bara" nederdelen kvar.

OS 2008 dag 4

Det går neråt, 2 härvor av 7 är uppstickade. Det kan ju bli en axelvärmare som Åsa tycker, men jag tror att jag fortsätter utför...

11 aug. 2008

OS 2008 dag 3

Det bästa med att sticka uppifrån och ner är att man löpande kan prova att plagget passar.
Nu är det dags att lämna maskor för ärmen och sticka neråt på "kroppen".

10 aug. 2008

OS2008 dag 2

Härva 1 har precis gått åt, men det är en bra bit kvar till ärmhålet (börjar bli orolig för att garnet skall räcka).

9 aug. 2008

OS2008 dag1

Äntligen var det dags att lägga upp:-)
Jag har redan hunnit göra flera avsteg från beskrivningen:
1. Stickfastheten är 15 maskor/10 cm istället för 18 och därmed skiljer antalet maskor hela vägen.
2. Jag har gjort en ståkrage i mosstickning, även kanterna mosstickas.
3. Knappslån kommer inte mitt fram.

8 aug. 2008

Startklar

Jag är beredd att starta min OS-stickning. February Lady Sweater är färdigstickad och ligger på badrumsgolvet och torkar. Tyvärr är svart svårfotograferat, men det kanske blir någon utomhusbild när regnet slutat och koftan är torr. Jag har använt är c:a 3hg kabeltvinnad bomull och 6 nystan Drops alpacka, stickor 5mm. Mönstret hittar du här.

7 aug. 2008

Så vackert det blir!

Har nu provstickat med massor av olika stickor för min OS-stickning. Har komit fram till att 5mm ger bästa stickfastheten i Vålberggarnet...men den stickfastheten stämmer inte alls med beskrivningens.
Det kommer att bli till att ta fram stora miniräknaren. Men det skall ju vara lätt att ändra beskrivningen när man stickar uppifrån och ner...så än så länge är jag vid gott mod. I morgon är det dags att lägga upp...undrar vilken tid det är som gäller?

6 aug. 2008

Inte helt ärmlös

Skyndar på med min February Lady Sweater för att få henne klar innan OS-stickningen startar. Har stickat en hellång ärm som faktiskt verkar bli bra! Kanske behöver jag inte sticka tre ärmar i detta projekt, känns lite ovanligt;-).
Köpte knappar i morse, får se om det blir bra. Mina knapphål blev ganska små vilket jag inte tänkte på medan jag stickade. Jag hade egentligen tänkt mig större knappar.