31 aug. 2007

Dubbelt upp

Är nu uppe i 12 lappar till min kappa...vågar inte räkna hur många det är kvar:-I

30 aug. 2007

På tork

Nyfärgad mohair i regnbågens alla färger. Tyvärr lite svårt att återge färgerna på bild:-(

29 aug. 2007

Virkkurs

Igår kväll var det virkkurs i butiken och 10 glada och ambitiösa blivande virkerskor som jobbade hårt med att lösa virkningens gåta.

28 aug. 2007

(Färg)glad stickning

Goda vännen A var inne i butiken och stickade på sin härliga färgexplosion. Koftan är stickat i 6! (eller fler?) olika färger av sockgarnet Fabel. Modellen är inspirerad från en kofta i boken Knits from a Painter's Palette men Garnstudio har en kofta i liknande vågmönster.





27 aug. 2007

Stickcafé

I lördags var det stickcafé i butiken. Det var många trevliga stick-/virkerskor på besök och många spännande och inspirerande projekt.




26 aug. 2007

Halvmotiv

Detta är mitt 100:e inlägg här på bloggen...nåt att fira?

Den virkade sjalen skall ju bli trekantig så överst är motiven halva.
Dags att fästa trådar..."bara" 364 stycken! Alltid lika kul...

25 aug. 2007

Plissé växer sidledes

Då det verkar vara många som är nyfikna på Plissé skall jag försöka dokumentera hur hon växer fram.
Bakstycket fram till halskanten.











Framstycket likaså.











Fram och bak sammanfogande.

24 aug. 2007

Mysteriestola 3

Min mysteriestola är nu blockad och klar. När jag blockade använde jag både snören (för uddarna och den rundade formen på vingen) och stålpinnar (för de raka kanterna).
Är glad att jag gjorde den asymmetriska varianten - vingen är jättevacker (inspirerar klart till trekantssjal). Är också glad att jag gjorde den längre varianten tror att den blir mer lättburen då. Återstår bara att lära sig hur man bär en stola...har enbart trekantssjalar innan.

23 aug. 2007

Inte denna sommar heller

Inser att min Aberlady inte kommer bli klar denna sommar heller men jag stickar ett par varv då och då så kanske hon blir klar till nästa. Nu är kragen i alla fall klar.

22 aug. 2007

Lappar

Blir lite stressad av Inger som stickat 15 lappar och Stickorren som stickat 30! (upp till bevis förresten;-)) Hur jag än räknar så har jag bara 6...än så länge.

21 aug. 2007

Ryggrad

Kunde givetvis inte hejda mej utan startade direkt (bara prova lite...). Man börjar med "ryggraden" och plockar upp maskor från den.

20 aug. 2007

Plissé

70 är alldeles för många färger att välja mellan. Har haft jättesvårt att besluta mig, men min Plissé skall bli mörkt blågrön och garnkitet har kommit.

19 aug. 2007

Snett och vint

Den Isländska spetssjalen är färdigstickad och ligger för blockning. Till min fasa ser jag att linjen mitt bak är sned. Om det är mig det är fel på (så som jag räknat?) eller beskrivningen kommer jag inte kolla förrän/om jag gör sjalen igen. Det går varken att se på bilden som tillhör beskrivningen eller i boken om sjalen är rak eller inte (men det är den säkert).
Överkanten är i alla fall rak:-).








Uddarna har två "nivåer" vilket gör att även nålar behövs för att spänna ut luftmaskbågarna...





Tills jag kommer på att jag kan använda två metallpinnar.







Duger om man inte tittar allt för noga....

18 aug. 2007

Avmaskning pågår

Den isländska sjalen skall maskas av med hjälp av virknål och luftmaskbågar. Inspirerad av Mysteriestolan lägger jag till pärlor i varje hoptagning. Pärlorna är genomskinliga/silverlined och något större än de jag brukar använda när jag stickar.

17 aug. 2007

Clue 6

Efter ledtråd 6 ser min mysteriestola ut såhär:












Sista ledtråden skall komma idag:-)

16 aug. 2007

Blockning pågår

Annettes halsduk är nu färdigvirkad och blockas så fint med de "blocking wires" (kan inte hitta något bra svenskt uttryck) som jag äntligen fått tag på. Har sett många fågelholkar i järn- & bygghandeln när jag frågat efter svetstråd. Eftersom de funkar så bra, sjalkanterna blir raka och fina, kommer jag att ta in ett gäng till butiken.

15 aug. 2007

Dömt att misslyckas?

I våras drog Sticka! igång restgarnsprojektet Gunhildprojektet. Var och en skall sticka 70 lappar, sedan träffas man och Gunhild visar hur hon sammanfogat sina provlappar till en kappa. Träffade Gunhild och såg kappan (hittar ingen bild på Sticka!s hemsida längre) och blev sugen speciellt när jag sett de diagonalstickade lappar hon gjort. Tänkte dock klokt att "jag hinner inte".

På stickstämman träffade jag underbara Gunhild och åkte dit. Första lappen är stickad, får se hur många jag hinner tills vi skall träffas. Garnet är shetlandsull (rester från Venezia, Tweedie mm, plus lite nytt), korta rosenträstickor 3 mm.