30 nov. 2008

Klurig stickning

Vad detta skall bli undrar jag nästan själv fast jag har beskrivningen framför mej.

29 nov. 2008

Omstartad

Har repat upp BabyECOullssjalen i alla fall. Har lagt till en (tänk att så lite kan göra mej nöjd) maska, så nu är mönstret centrerat och ser likadant ut i båda sidor, jämför med första försöket här. Nystanen väger bara 25 gram, men de räcker ändå till en hel del för såhär ser sjalen ut när första nystanet är slutstickat.

28 nov. 2008

Fler ringar

Det blev ringar även på ärm nummer ett. Vi får se vad som händer med ärm nummer två.

27 nov. 2008

Det blir jul i år också

Har Johanna lovat, i alla fall bjuder hon på julkalender även i år:-).
Hon råder att garnet skall vara mjukt så jag planerar att sticka i Silkbloom (merino och silke) i djupaste rött.

Fritt och inspirerande

På gårdagens workshop i butiken föddes ytterligare ett gäng galna virkerskor. Det skapades krumelurer (blivande vantar?) krullor och "buljonger" i alla möjliga och omöjliga färger med stor frenesi. Det är väl svår att inte bli inspirerad med detta bord framför sig. Tack alla positiva deltagare och Anna som ledde denna härliga kväll!

26 nov. 2008

Det oligger inga tummar längre

Nu oligger det inga tummar i min stickkorg längre, även mina Pink Autumn har fått tummar och är klara. Hade lite problem med att få toppen av vantarna snygga, men det blev bättre efter tvätt.

25 nov. 2008

Ändrade planer

Gjorde en djupdykning i stickkorgen och hittade en påbörjad "My so called scarf" som bara blivit ett par centimeter på ett år. Verkade vara dålig utväxling så jag repade upp och stickade ett par Elof-muddar istället. Muddarna var oktobermönster i Stickameras Pulsklubb. Garnet jag använt är en tråd Fabel och en tråd Drops alpacka. Då garnkombinationen var grövre än den föreslagna blev det andra stickor (3,75 mm om jag inte minns fel) och några färre omgångar av mönstret.

24 nov. 2008

Galna vantar

Mitt första försök i galen virkning har blivit ett par vantar. Det har varit ett jättekul experiment, jag är supernöjd över att det verkligen blev något användbart och kommer absolut fortsätta exprimentera.
Tycker att "mönstret" för tankarna till islossning.
Baksidan är inte lika rolig, mer praktisk.

23 nov. 2008

Varma tummar

Mina White Witch Mitts har äntligen fått tummar. Det gick riktigt bra trots att jag ändrat beskrivningen och lagt till en tumkil.
De var har ute på premiärtur idag och alpackan värmde gott när jag åkte till Midsommargården för att applådera KM som fick diplom för sina fina bilder.
TIPS! I dagens DN finns det en trevlig artikel om stickning.

22 nov. 2008

Krokad lördag

Lördagseftermiddagen gick i krokningens tecken. Gudrun trotsade snön och kom från Linköping till butiken för att lära oss mer om krokning.
Med utgångspunkt från ett häfte med 12 olika tekniker kunde den ambitiöse påbörja en fin filt, jag fokuserade på en teknik i krokade stolpar och aviga maskor plus att kroka "runt".
Med tiden skall jag prova de andra teknikerna också, fast jag tror inte att det blir någon filt, eller...?

21 nov. 2008

Mudd i lyfta maskor

Dessa muddar är ett av resultaten av provstickningarna med lyfta maskor på varva-ner-helgen. Inget varv är stickat med mer än än färg på garnet, men det kan man inte tro. Garnet jag använt är Kampes 2-trådiga ullgarn som blir mjukare än man tror efter tvätt.

20 nov. 2008

Lite småknepigt

Reliefvirkningen är en lite knepig virkteknik, men rolig...och vackra mönster blir det!
Maria Gullberg var tålmodig lärare när vi alla hade miljoner frågor om hur man gör reliefmaskor och reliefstolpar, räknar varv, byter färg på rätt sätt mm.
Jag fastnade för varianten med korgflätseffekt som blev jättevacker och faktiskt var betydligt lättare än det såg ut. Kan kanske bli ett par muddar?

19 nov. 2008

Kameran fryser inte mer

Kamerafodralet är färdigvirkat och kameran verkar nöjd.
Hade först tänkt att ha ett magnetlås istället för knapp men blev lite osäker på om magnetismen på något sätt kan påverka minneskortet, det fick bli en tryckknapp istället.

18 nov. 2008

Nya vektyg

Kan inte få nog av nya prylar:-). Detta är mina nyinköpta dubbla kroknålar från Stäkets hantverk. På lördagens kurs skall Gudrun visa hur man krokar runt med dem (det finns fortfarande någon plats kvar för den som vill lära sig mer om krokning).

Vante söker vän

Stickande kompis har hittat en vacker nålbunden och broderad vante (Värmlandsvante?).
Saknar du den hör av dig till henne, den saknar sin kompis!

17 nov. 2008

MED tummar

Jag KAN göra antar MED tummar också, dessa är dock virkade. Vantarna påbörjades på Maria Gullbergs vantvirkningskurs, men visst är det otroligt att första vanten blir klar på en kväll och nästa tar en månad. Vantarna kommer att passa lysande till min virkade basker när de är färdiga nu lagom till "snön". Det är faktiskt LITE vitt på vår gräsmatta om man tittar nära och på "rätt" ställe.

16 nov. 2008

Fler ostickade tummar

Har kommit en bit till på mina Pink Autumn och endast tummarna återstår även på detta vantpar.
Har alltså 4 ostickade tummar i stickkorgen eller är det så att det oligger 4 stickade tummar i stickkorgen?

15 nov. 2008

Full fart

Härlig stämning och full fart var det på dagen stickcafé.

Det var fullt till sista sittplatsen och det enda tråkiga var att det inte fanns fler stolar.

Jag såg många spännande och inspirerande projekt, bordet var fullt...och en härlig bok om norska tröjor hann jag bläddra i. Kolla vilka stickmuskler vissa fått;-) Äldsta dottern är bästa hjälpen!