31 jan. 2009

Mindless knitting

Perfekt stickning när hjärnan behöver vila. Slätstickat och bara "den röda tråden" att ta hänsyn till".

30 jan. 2009

Här tog det stopp

Nu gick det inte att sticka utan hjärna längre. När det blev dags för häl blev min förvirring total...tror dessutom att det finns någon errata att ta del av.

29 jan. 2009

Pärlstickning med förhinder

Med undertecknad under täcket fick vi ställa in gårdagens kurs i att sticka muddar med pärlor. Nu blir det ett nytt försök nästa vecka (det finns några platser kvar för den som är intresserad).Jag hade tjuvstartat lite....

28 jan. 2009

Ingen bättring

Tack för alla kryapåmejhälsningar! Verkar vara lite dålig på det, noterade 39,5 redan klockan 6 i morse....men det var kanske för att jag hoppade whiskeyn. Alldeles speciellt tackar jag Emma för den fina utmärkelsen, urgullig nalle förresten!
Febern är för hög för att tom jag skall kunna sticka, men igårkväll fick jag ihop en ny tå till mina Plaited Points och den ser betydligt bättre ut än den gamla. Nu är det en bit slätstickning innan mönstret (som det lär vara en massa fel i) och det skall jag väl klara av trots feber....

27 jan. 2009

Stickdoktorn ordinerar

Vet inte om jag skall skylla på beskrivningen eller feber, men såhär skall inte tån på Plaited Points se ut i alla fall!
Doktorn ordinerar 2 Alvedon och när febern gått ner - gör om, gör rätt! Garnet är mitt handmålade sockgarn bestående av ull & bambu. Plaited Points är januarimönstret i Stickameras sockklubb.



26 jan. 2009

Garnblandat

2 löspolos blev resultatet av Annas garnblandningskväll. Den blå är stickad i 6! trådar alpacka (fast det är fler än 6 färger). Den ljusa är stickad i en tråd ECOmultiull, en tråd tjock alpacka från Naturgarn och en tråd mohair/syntet som mer ser ut som luddigt silke (kom hem till mej efter ett garnbytarparty nån gång). Perfekta restgarnsprojekt!

24 jan. 2009

Färdigfuskat

Fuskmöbiusen ser underlig ut på stickorna. Avmaskad är det lite lättare att se hur den blir. Använda den kan man göra på i alla fall två sätt, kanske fler. Garnkombinationen (silke och kid mohair) är så underbar att jag absolut vill ha den nära om halsen....

23 jan. 2009

Hela varvet runt

Har äntligen kommit hela varvet runt på min Goddess Mystery Shawl/jacka, provade (försökte) att sticka de korta varven fram och tillbaka från rätsidan för att slippa vända (på samma sätt som på kontsjalen), men se det blev inte alls kul då det var räta maskor även från avigsidan. Att sammanfoga med maskstygn i spetsstickning var inte heller helt lätt och jag är inte helt nöjd. Tror dock att det blir mer osynligt efter blockning, men har inte fäst tråden om jag får för mig att göra ännu ett försök. Nu är det dags att fortsätta sticka ärmar... kommer inte alls ihåg vad jag hade tänkt mig för lösning där...

22 jan. 2009

Blanda garn

För en hänförd publik berättade Anna på gårdagens workshop hur hon tänker (och provstickar)när hon kombinerar flera garnsorter när hon stickar.
Hon visade massor av plagg och prover och jag är övertygad om att många nya idéer föddes. Jag blev så inspirerad att inte ett enda ett fastnade på bild.
Har påbörjat 2! fuskpolos i Annas anda, men inte heller de kom med på bild.

21 jan. 2009

Stickning på Lerkrogen

Dominomaskan träffas på Lerkrogen en tisdag i månaden. Vi brukar inte vara ett stort gäng men har desto trevligare. Träffarna är också ett ypperligt tillfälle att få reda på vad som händer i Sticka!Nästa gång, 24 februari, planerar vi att sticka dominorutor i blått.

20 jan. 2009

Vacker bild

Den som vill se en vacker bild på min Vendetröja skall titta här!

Den växer

Kontsjalen bara växer och består nu av 8 nystan. Det går åt ungefär lika mycket tid åt att sitta och titta på hur vackert det blir som att sticka....

19 jan. 2009

I god tid

KM skall inte åka till Åre förrän mot slutet av veckan, men sockorna är faktiskt klara redan nu, i god tid. Nu vet jag att han kommer att vara varm om fötterna i alla fall och skaften är extra långa för att funka bra i pjäxor.
2½ nystan 6-trådig Regia gick det åt, stickstorleken 3,25 mm.

18 jan. 2009

Åh vilket party!

Tack Johanna och tack alla som kom. Och många var det som kom, unga och gamla, från norr och från söder. Vilken trevlig dag det blev, massor med bubbel, massor med babbel och många härliga kramar.
Johanna signerade böcker för glatta livet, tur att hon får vila upp sig i Egypten efteråt.
Det var så inspirerande och roligt att få se och klämma på plaggen från boken i verkliga livet.
Jag fick min bok signerad men det blev inte en enda maska stickadmudden.
Johannas bror, som fotograferat en del av bilderna i boken, tog denna häftiga 360-graders bild (flash-format) av butiken, använd musen för att ta dig runt och se om du kan hitta nystanet på golvet;-). Övriga bilder har käre mannen tagit, fler bilder finns på hans blog och ännu fler kommer på hemsidan inom kort.
För den som inte kunde komma finns givetvis Johannas bok (här finns en rättelse till ett litet fel som smugit sig in i boken) att köpa i bokhandeln.

17 jan. 2009

Förhandstitt

Förhandstitt i Johannas bok Sticka småvarmt! innebar start på en vågig mudd. Mönstret är en variation på bokens Gerda, fick modifiera lite för att mudden skalle passa bättre om handleden. Garnet är Angel Touch, ekologisk och fairtrade-producerad babyalpacka. Boken är varm och mysig, som att ha Johanna bredvid sig i soffan. Bättre kan väl bara vara att träffa Johanna själv vilket jag skall göra om en stund.

16 jan. 2009

Halvvägs runt

Blev lite sugen på att sticka spets och duktig som jag är, *ha* så plockade jag upp min Goddess Mystery Shawl/jacka istället för att starta ett nytt projekt. Största anledningen var nog, om sanningen skall fram, att Stickkorgen var betydligt närmre soffan än garnskåpet. Kanten består ju av ganska många varv och tar sin tid, men jag är helt plötsligt halvvägs.
Nackdelen med att lägga undan projekt ett tag är att de anteckningar som är hur tydliga som helst blir som en rebus. L gissade jag mig lätt till att betyda en lyft maska, men framifrån eller bakifrån, med tråden framför eller bakom? Det fanns många liknande kluriga exempel

15 jan. 2009

Avmaskad men ändå inte...

Maskade av kontsjalen (med nystan nummer 7) och satt hela tiden och funderade på om storleken verkligen var bra. Tyvärr hade jag (som vanligt;-)) rätt. Storleken blev varken eller. För stor/kraftig att använda som halsduk snodd om halsen. För liten att använda som värmande sjal. Det blev till att peta upp alla de små trekanterna för att fortsätta....

14 jan. 2009

Vitt på vitt

När jag var på Formex i höstas såg jag ett par jättevackra naturvita Lovikkavantar med kritvitt broderi. Tände direkt och tänkte att sådana vill jag ha. Transportsträckan är tydligen ½ år för nu är det dags för Formex igen och mina vita Lovikkavantar är påbörjade. Lovikkagarnet kommer från Kampes ullspinneri och är ovanligt mjukt och glansigt tycker jag, påminner inte alls om det lovikkagarn som mina 1:a lovikkavantar är stickade i, det garnet påminner mer om svinto. Broderar i Garnstudios alpacka. Detta är de mest avancerade broderier jag klarar av, drömmer om broderikurs på Handarbetets vänner.

13 jan. 2009

Kanske inte SÅ vändbar

Vendetröjan är klar och passar så bra till knappen. Har jag koftan åt rätt håll tycker jag att modellen är ursnygg fast styckena är så fyrkantiga. Vänd uppochner känns det inte lika bekvämt, men jag kanske vänjer mig...eller så känns det bättre när det är varmare ute.

12 jan. 2009

11 jan. 2009

Färgrikt

Dagen har gått i färgens tecken. Började starkt med en bedårande soluppgång (önskar att jag hade en bättre kamera). Fortsatte med Färgskrällen på Liljevalchs, en helt otrolig utställning! Härliga färger och otroligt inspirerande. Till sist ett par sockor i Regias 6-trådiga landscape Twilight (skymning). När KM hävdar att han behöver hemstickade sockor (att skryta med?) på företagsresan till Åre i slutet av månaden så stickar jag snällt till min hjälte. Vet inte om det är avundsjuka för att han inte fick några julklappssockor eller om han bara tycker att jag stickar så mycket sockor att även han borde få en släng av sleven. Det kan ju vara så att han verkligen behöver ett par sockor. Hittade ett par riktiga raggisar i hans låda, men dessa blir ju lite tunnare...undrar förresten om han kan dra av dem som arbetskläder? Jag stickar som vanligt från tån och uppåt, utgår ifrån mitt favoritmönster Widdershins, men jag vet att Barbro (www.wermland.nu/Stickning/) skall ha ett tåuppsockmönster på svenska (som jag inte provat) på sin hemsida.

10 jan. 2009

Upphittat

Gjorde en djupdykning i stickkorgen och hittade ett par alldeles färdigstickade muddar med diagonalränder i pärlor. Stickade muddarna till stickstämman 2005 och planen var att jag på en av kurserna skulle göra en kant av små garnbollar i olika färger på dem och sedan ge dem till yngsta dottern. Yngsta dottern har blivit 3½ år äldre och vill hellre ha dem utan garnbollar (är inte speciellt förvånad). Hon använder dem redan flitigt även om de är en tam ersättning för döskallemuddarna hon till sin stora sorg tappat på gympan. Jag vet att hon hoppas på ett par nya, kan kanske bli ett bra projekt på pärmuddskursen.

9 jan. 2009

Sockklubbsslut och start

Trots omstartskrångel blev mina Chevalier socks snabbt klara. Rolig stickning och vacker socka, blev kanske lite kortare än vad jag upplever beskrivningens socka (på bilden i alla fall).
Detta var decembersockan och därmed sista sockan i Stickamera's sockklubb 2008, men jag hänger på även 2009. Under 2008 har jag stickat 6 par av de sockor som varit med, får se hur många det blir 2009.

1 maj

Jag vet vad jag gör 1 maj 2009, och inte är det 1:amajdemonstrationer som lockar, inte.
Vill du veta mer kan du kontakta Sanna.

8 jan. 2009

Den röda tråden

Det är kallt! "Behöver" fler knästrumpor! Det fick bli ett av nystanen under granen, som blev ännu snyggare uppstickat än jag trodde, ser nästan handfärgat ut.
Inspirerad av Cookie A får de en röd "söm", i övrigt slätstickade så att de fungerar som stickning på pendeltåget.

7 jan. 2009

Ring, ring

Min version av Burma Rings är klar. Det blev lite räknande och provande då stickfasthet och garn inte stämde med beskrivningen (som finns i denna bok), men jag är urnöjd. Till vikkanten nederst gjorde jag en ny variant av vikvarv som jag inte gjort tidigare; varannan maska rät och varannan lyft med garnet framför - blev jättebra. Tröjan har ävenstora likheter med Hanne Falkenbergs Corona har jag upptäckt.

6 jan. 2009

Växer nystan för nystan

Kontsjalen börjar bli ganska stor nu (c:a 65 cm hög) och jag börjar fundera på när jag skall sluta. Jag trodde att det skulle gå åt mer garn (är nu uppe i 5 nystan) så jag har flera (7 tror jag) nystan kvar. Har inte tänkt att blocka sjalen, bara tvätta och lägga ut den för att torka så att strukturen behålls, så jag tror inte att den växer så mycket i det momentet. Funderar på om det skall bli någon frans. Fransen på Lady Elanor är väldigt vacker, men jag är igen fransperson och jag är inte säker på om den blir lika bra på en trekanstssjal. Virkar kanske bara en kant fasta maskor runt istället. Eller finns det någon annan bra idé?

5 jan. 2009

Omstart

När något känns underligt i en stickning, har jag fått ett tips som jag följer, jag börjar om istället för att repa upp direkt. Det är oftast bra att ha det gamla att jämföra med och så känns det lättare att repa upp när man har något som är bra.
Här är omstarten på mina Chevalier socks som kändes något stumma när flätmönstret kom igång och blev mycklet bättre på ett ½nummer större stickor. Detta är också ett bevis på att storleken spelar roll, ½ mm gör skillnad!