31 mars 2008

Del 7 "extension"

Har stickat den sk förlängningen på "Dem Fisher sin Fru", inte så att jag tror att den egentligen behöver bli större utan mer för att jag tyckte att mönstret såg vackert ut. För den som gillar att räkna, kan jag berätta att varven nu är 861 maskor...
Jag har avslutat mittpartiet efter eget huvud (har ju varit snäll och gjort exakt efter mönstret SÅ länge).

30 mars 2008

Stickning i vänskapens tecken

Igår gick stickandet verkligen i vänskapens tecken. I butiken hade jag härligt stickbesök av vännerna Wynja, EnTill och MinaMaskor...mysigt med garn- och stickprat mellan kunderna.

Sedan tog jag och min nya pendeltågsstickning, sockklubbens påssktickning Quill Lace (som jag startartat först nu när påsken är utom synhåll), bussen.
Vi åkte för att träffa stickkompisarna A och Sannstick. Det blev en mysig kväll med god mat och mer stickprat.












Klokheten att välja svart garn (Arwetta merino) till en pendeltågsstickning kan förresten diskuteras... det blir en hel del fixande, trixande och rättande. Efter att diskuterat med Garntrollet att hoptagningarna lutar åt motsatt håll när man stickar sockan från tån istället valde jag att göra dem raka (dvs mittmaskan ligger överst), varför vet jag egentligen inte.

29 mars 2008

Förhäxade vantar

Man SKALL läsa mönstret innan man börjar sticka, men hur ofta blir det så? När mudden var klar på mina White Witch Mitts insåg jag att tummen är rak och det gillar inte jag. Så det blev att designa om mönstret, lite klipp med saxen här och där i mönstret fixar till en tumkil istället (rent teoretiskt i alla fall). Sedan var det bara att repa uppoch börja om. Nu kommer dessutom mudden att bli lite tightare (var lite slapp innan) och så bytte jag stickor till mina harmonistickor...inte helt fel:-)

28 mars 2008

Färgterapi

Jag brukar ju säga att jag inte färgar efter recept utan efter humör. Kan undra vilket humör jag var på igår? Regnbågshumör?
Fascineras alltid över vilken skillnad det blir när man färgar på olika garn. De ljusare färgerna är färgade på ren alpacka, de starkare på superwashbehandlat sockgarn med en del syntet i.
Dessa härvor kommer bli fina sockor framöver. De gröna ligger bra till för att bli sockklubbens aprilsockor.

27 mars 2008

Dominosockorna klara

ALLA trådar är fästade, sockorna tvättade och provade - sköna!
Färgvalet kan man säga vad man vill om...närmaste beskrivningen är väl galet (och det känns konstigt nog inte som om mängden sockrestgarner minskat). Betydligt striktare och snyggare variant i svart/vitt/grått finns här, det är nästan så att man blir sugen på att göra ett par till.












I morse träffade jag Garngamen *vinkar* på väg till jobbet, det var ett bra tag sedan och det är alltid trevligt med lite sticksnack på morgonen.

26 mars 2008

Ännu fler beslut att ta

Tröje med krave har fått ännu en ärm och knappslå. Snart blir det krage också. MEN nu har jag börjat fundera på knappar och har alldeles för många alternativ. HJÄLP!

25 mars 2008

Dags för beslut

Den 6:e ledtråden är nu färdigstickad och jag måste bestämma mig för hur jag skall fortsätta...det finns flera varianter;
  1. Avsluta direkt med "a string of pearls" som är någon typ av hålvarv. Känns lockande då det är lååånga varv nu men det känns lite tråkigt och ser kanske lite rumphugget ut.
  2. Göra en kant som det verkar som om man kan blocka till udd och som avslutas med "a string of pearls".
  3. Göra en förlängning med snyggt fiskbensmönster, därefter kanten och "a string of pearls". Är trots allt lite sugen på denna version men risken är att sjalen blir för stoooor (den upptar just nu stora delar av köksbordet) eller att jag tröttnar. Garn har jag då jag precis öppnat härva två.

24 mars 2008

Babytröja i Silk garden (forts.)

När raglanintagningarna är gjorda, gör jag några förkortade varv på ryggen för att få en bättre passform (kanske onödigt på en babytröja). Sedan är det bara att maska av, sy ihop med maskstygn under ärmarna och fästa trådarna, sedan är tröjan klar.
Ja, och så knappar förstås.

23 mars 2008

Inga marsmuddar

Det blir inga marsmuddar i Stckameras muddklubb. Muddarna med svampar blev jag inte så sugen på och jag har en egen mudd, Hilda, som är väldigt lik Ilsefins korvmudd, fast med "drakudd". Aprilmönstret, Spirogyra, känns mer lockande, måste fundera på vilket garn jag skall använda.

21 mars 2008

Babytröja i Silk garden

När jag var på syfestivalen såg jag en babytröja uppstickad i Silk Garden, den var så söt att jag beslöt att sticka en själv. Har inga småttingar i familjen, men det är ett perfekt tillfälle att provsticka i detta vackra garn som är nytt i butiken.
När jag stickar till baby vill jag ha så få sömmar som möjligt, speciellt när garnet är så grovt som detta. Det blir ju mjukare mot babyn och så slipper jag ju monteringen:-). Kroppen stickar jag därför på rundsticka, i detta fall fram och tillbaka då det skall bli en kofta. Ärmarna stickar jag på strumpstickor, sedan sätter jag ihop allt på rundstickan för att göra raglan.

20 mars 2008

Virkkurs

Igårkväll var det härlig stämning i butiken. Maria Gullberg höll virkkurs för hugade nybörjare och det knåpades med stor frenesi.

Idéer om kommande virkprojekt saknades inte, allt från grytlappar, vantar, mössor, kuddfodral och sjalar till filtar och klänningar (brudklänning?).

19 mars 2008

Virksugen!

Eftersom det är virkkurs i butiken ikväll blir jag givetvis virksugen.Duktig som jag är plockar jag givetvis fram ett pågående projekt, min virkade påse som nu fått en botten.

18 mars 2008

Hälparti

Dominosockorna har fått hälar, som du skrev Sanna var det inte så komplicerat som jag tyckte det såg ut när jag försökte läsa beskrivningen.
Nu är det dags att sticka fötter och antagligen är mina rutor mindre (Detta slog mig på tåget in till stan så jag har inte mätt dem för att jämföra med beskrivningens mått...och hur mäter man förresten en dominoruta? På diagonalen? Utmed en kant?) än beskrivningens så jag tror att det får bli ett extra rutvarv...får testa på ena sockan först.

17 mars 2008

Växer långsamt

När jag skrev om Jolin förra gången var hon c:a ½ meter. Ett varv här och ett varv där gör att hon växer långsamt, nu har hon blivit över 1 meter och jag har i alla fall kommit över ½vägs.

16 mars 2008

Kan det bli vackrare?

Efter mååånga veckors väntande kom äntligen dotterns amerikanske pojkvän på besök. Säkerligen var det dottern som blev gladast....men med sig hade han
KnitPicks stickor i Harmony wood (björklaminat). SÅ vackra och SÅ härliga att sticka med. Har provat både strumpstickor och rundstickor med utbytbar slag...och nu skall jag fortsätta att njuta! Stickning ÄR en materialsport!

15 mars 2008

Strumpskaft

Har stolt lyckats prestera ett par strumpskaft i dominostickning, marsmönster i Stickameras sockklubb. Skaften är dessutom ett varv rutor längre då jag fick göra en extra minskning eftersom började med mellanstorleken som blev något stor. Nu stickar jag efter minsta storleken. När man vänder skaften utochin får i alla fall jag mer associationen till håriga ben.Nästa utmaning blir hälpartiet, när jag läser beskrivningen känns det rörigt, men det klarnar säkerligen efter hand (fot).

14 mars 2008

Raka spåret

Perfekt pendeltågsstickning för korta resor, 32 maskor, 2 varv rätt och ett varv avigt, i nästan 300 varv!
Resultatet skall bli kragen till Tröja med krave.

13 mars 2008

Bomullstickning

Trots att jag inte är världens största bomullstickare känns det riktigt trevligt att ta några varv då och då i ECObomullen vilket gör att min top långsamt växer.
Man börjar kunna se hur det vackra lövmönstret blir. Har fortfarande inte beslutat om det blir ett linne eller om det blir en kortärmad tröja.

12 mars 2008

Provstickning

När jag provstickar ett garn tycker jag det är tråkigt att bara göra en provlapp. När jag provstickade Granstudios nya lingarn blev det därför ett par muddar av samma modell som dem där jag använde mitt handspunna garn. Den observanta kan se att muddarna är lite olika, på den ena är det ett jämnt avstånd mellan de aviga ränderna och på den andra ökar avståndet uppmed armen.
Beskrivning har jag också lyckats knåpa ihop så den finns i butiken och garnet kommer till samma ställe i veckan. Mudden har fått namnet Zoe.