21 maj 2007

Gräver garn i USA

Väskan är packad, nu är det
SEMESTER!

20 maj 2007

Pärlor på tråd

Pärlorna är nu uppträdda och många pärlor var det (pärlorna är grå/rökfärgade i verkligheten). Är ganska glad att jag avvaktade tills nu att trä dem då det borde vara lite knöligt att skjuta 2½ meter pärlor framför sig när man virkar hela bottnen.

Är nöjd med varvskarven då jag gjort som Anette Petavy (hon igen) tipsar om i senaste nyhetsbrevet...Anette är en riktig virkguru, svenska men bor för närvarande i Frankrike.

19 maj 2007

Flygplansprojekt (2)

Känner att ett projekt inte räcker för 1½ dygns resa och har därför provvirkat Anette Petavy´s halsduk (beskrivning i hennes nyhetsbrev i januari). Blir ett lagom litet projekt att växla om med. Eventuellt smugglar jag med min Candle Flame sjal också...men den börjar bli lite stor.

18 maj 2007

Flygplansprojekt (1)

Mina funderingar över vad jag skall göra på planet till USA då flygbolaget (har mailat försökt få dem att förstå att en rundsticka av trä inte borde vara farligare än en penna men de verkar inte vilja förstå, om virknålar har de inga kommentarer) är övertygat om att man är terrorist när man håller att par stickor i händerna.


Har provvirkat mer för Garnstudios virkade jacka och jag tror att den blir jättebra. Kommer att virka med dubbelt garn, en tråd alpacka och en tråd ullgarn, virknål 4½.

17 maj 2007

Pärlfiskarens påse

När man har så gulliga vänner att de trasslar upp ens garn, måste man ju börja virka direkt. Detta är botten till pärlfiskarens påse. Ignorerade (iddes inte leta efter pärlorna) att jag skulle ha trätt upp 580 pärlor på garnet först, så jag får skarva garnet när botten är klar, värre saker har hänt.

Stitch ’n’ Bitch Stockholm

I går kväll träffades Sticka!s lokalförening Stitch ’n’ Bitch Stockholm i butiken. Klockan var mycket när jag fick fram kameran men några glada stickerskor var kvar.

Elizabeth I in progress.












Färgglatt till hemlig vän som inte gillar brunt.








Fantastiska vänner som trasslar upp mitt garn "that's what friends are for". Härvan var så trasslig innan att den inte ens fastnade på bild. När det blir garn skall det virkas till en pärlfiskarpåse.

16 maj 2007

Två steg fram och ett steg bak

Har nog inte stickat med så mycket "krulligt" garn i något projekt som i detta. Här har jag fått ihop två ärmar men de är av olika vidd.

Istället för att repa upp ärmen ytterligare en gång stickade jag kragen för omväxlings skull. Trodde att det skulle gå att prova då och att passformen som genom ett trollslag skulle bli bra men den ena ärmen var så tight att...

det inte fanns någon annan råd än att repa upp den...fortsättning följer....

15 maj 2007

Snabbstickat

Stickväska i lovikkagarn med traditionellt? lovikkavantsbroderi i traditionella same-färger. Axelremmen är en I-cord stickad på strumpstickor 10mm.

14 maj 2007

Spedesöndag

Laddad till tänderna med material i form av tröja & muddar att dekorera och massor av band, tyg och pärlor åkte jag tidigt på söndagsmorgonen till Kungsholmen för att gå på spedetröjskurs. Möttes av glada men trötta (efter lördagens inspiration) stickerskor. Inspirationen flödade och pilligt var det.

På en hel dag hann jag bara börja att sy fast mitt sidentyg på tröjan, men massor av inspiration fick jag och har massor av idéer om hur jag skall fortsätta. Får se hur långt jag kommer själv under sommaren eller om det blir en uppföljningskurs under hösten (troligt & trevligt).

Vill passa på att tacka Inger och Sticka! (Margareta och Katherine) för en trevlig helg. Till lunch fick vi denna vackra smörgås som absolut kan inspirera till dekoration på en spedetröja.

12 maj 2007

Gamla synder

I höstas visade Liz en jättevacker mohairstola hon fått från Estland. Hon undrade om jag kunde klura ut hur den var stickad.

Sjalen är antagligen maskinstickad i slip- eller tuckteknik och jag har hört att man inte kan efterapa dessa sticksätt för hand...så det gjorde jag, stickade för hand alltså (många provlappar blev det).

Stickningen är något enformig med många lyfta maskor vilket gör att sjalen växer långsamt, men den kommer att bli vacker efter tvätt och blockning...frågan är bara NÄR.

11 maj 2007

Nytt sjalprojekt

För nästan exakt 2 år sedan stickade jag en CandleFlame till min svärmor. Stickade i ett härligt mjukt ullgarn som inte finns att få tag på längre (tror att det hette Lanita) och på tjocka stickor (6mm?). Modell är äldsta dottern.

Nu har jag sett flera fina sjalar med samma mönster stickade i Östergötlands päsull så när jag hittade en kon av detta garn hemma, fast av en grövre kvalité än den som finns nu, var det bara att söka rätt på mönstret och sätta igång. Jag hade bara stickat en rapport när jag insåg att jag faktiskt kunde mönstret utantill. Det kändes nästan läskigt, måste ha legat lagrat i någon vindling i hjärnan sedan sist. Stickar sjalen på stickor 4½ vilket blir något lösare än jag brukar sticka men det blir mumsigt.

Nyfärgat



9 maj 2007

Stickstart

Även om min Tweedie skall bli bilstickning på resan i USA måste jag ju provsticka lite;-). Jättekul stickning och vackert blir det. Ransonen är maximalt en mönsterrapport/dag (4 varv).

8 maj 2007

Skön mot bara axlar

Min silkessjal är klar och den är ljuvlig att bära mot bara axlar. Slätstickad från sida till sida med mönsterränder i hål och grått (stickor 3mm). Lite frans för ovanlighetens skull. Sjalen väger totalt 120g.

7 maj 2007

40 grader gjorde susen

Efter att ha tvättat provlappen i 40 grader (med en frottehandduk) och jämfört den med en kopia av sitt forna jag vågade jag ta steget och slänga in själva tröjan i tvättmaskinen.



Jag är riktigt nöjd med resultatet och ser mycket fram emot kursen på söndag då tröjan skall dekoreras med siden och sammet:-).

5 maj 2007

Pendelstickning

Min pendelstickning har hängt hemma och vilat sig ett tag då jag cyklar till jobbet. Idag fick jag skjuts till jobbet av KM och då blev det givetvis ett par varv på mina sockor i Reigas bomulssgarn.

4 maj 2007

På jakt efter virkprojekt

Efter att har varit i kontakt med det flygbolag som skall ta oss till det stora landet på andra sidan Atlanten om ett par veckor så inser jag att jag måste skaffa mig ett virkprojekt. De anser att stickor är jämförbara med ishackor och liknande terroristverktyg men har tyvärr ett så bra pris på biljetterna att det inte går att byta bolag bara för det:-(
Alternativ 1; Har börjar att provvirka för denna, men kan inte bestämma mig för om det blir bra. Muskat (grönt) blir lite sladdrigt fast jag virkar hårdare än man ska och jag är inte helt säker på om jag verkligen vill ha en jacka i bomull. Kampes 2-trådiga ullgarn (grå) blir nog ganska bra, men även detta blir fel virkfasthet när jag tycker att materialet känns ganska OK, skulle nog vilja ha det lite tätare ändå. Det blå garnet är självrandande restgarn från "stashen" av grovlek 8/2, dvs alldeles för tunt..men detkanske går att kombinera med jeansblå alpacka?

Alternativ 2; Den sjal som följde med Anette Petavy's nyhetsbrev för ett tag sedan. Garnval oklart men det lutar åt handfärgad alpacka i blågrönt eller merino i lila.

Alternativ 3; Pärlfiskaren påse som ingår i vantmakarnas utställning. Garnvalet är handfärgad bomull i svart och vitt som jag färgade på en kurs för många år sedan (om den tilltrasslade härvan går att reda ut) eller merceriserad bomull.

Valen är många så det är tur att jag har lite tid på mej.

Nyfärgat garn

2 maj 2007

Klar för dekorering?

Spedetröjan är monterad och "klar" för att gå på kurs...drygt en vecka före avsatt tid - dvs inget gick fel....förutom att ärmarna är för LÅÅÅÅNGA. Jag blir desperat. ALLA mina tröjprojekt på senaste tiden har haft allvarliga ärmproblem.
Vad göra? Det enda jag hinner innan kursen är att prova att blocka om...men jag tror inte det räcker. Receptet blir nog att dekorera tröjan kring halsen på kursen och gå hem för att korta av ärmarna nerifrån (garn har jag gud ske lov kvar).

Mötet mellan axel och ärm blev i alla fall snyggt!

1 maj 2007

Tweedie

Igår kom garnet till Tweedie, designad av Hanne Falkenberg. Projektet skall bli bilstickning när vi bilar runt i USA om ett par veckor men jag undrar hur länge jag kan hålla mig tills jag börjar...måste ju provsticka LITE i alla fall.

Sjal i mullbärssilke

Minst ett sjalprojekt måste man ju ha på gång. Det mest pågående just nu är en sjal i naturvitt och grått mullbärssilke. Då garnet är så härligt i sig är sjalen enkelt slätstickad med ränder i grått eller hål.